Uskallatko puuttua? Haussa rohkeita ihmisiä

Uskallatko nähdä työpaikalla asioita, jotka eivät ole saaneet laajaa siunausta? Uskallatko tuoda esille epäkohtia, vaikka sinua vähäteltäisiin ja arvosteltaisiin? Uskallatko kertoa, jos koet tulleesi huonosti kohdelluksi tai näet huonoa kohtelua?...

Marja Heinonen
Marja Heinonen
Julkaistu 15.02.2018

Lego-työpaikalla-505900-edited.jpgUskallatko nähdä työpaikalla asioita, jotka eivät ole saaneet laajaa siunausta? Uskallatko tuoda esille epäkohtia, vaikka sinua vähäteltäisiin ja arvosteltaisiin? Uskallatko kertoa, jos koet tulleesi huonosti kohdelluksi tai näet huonoa kohtelua? Uskallatko puuttua epäasiallisuuksiin?

#MeToo-kampanja on nostanut työelämässä tapahtuvan seksuaalisen häirinnän parrasvaloihin ympäri maailmaa. Tuoreimpana esilletulona Suomessaon Elinkeinoelämän keskusliiton selvitys. Se teetti tammikuussa Taloustutkimuksella kyselyn siitä, kuinka paljon seksuaalista häirintää on työpaikalla. Peräti 38 prosenttia naisista ilmoitti kokeneensa sitä.

mark-adriane-259950

Seksuaalinen häirintä ja sen kohteeksi joutuneiden tuska, pelko ja häpeä ovat käsittämättömän yleistä, sen maailmanlaajuinen kampanja on osoittanut. On silti paljon muutakin pahaa ja ahdistavaa, joka tekee ihmisten elämästä hankalaa tai jopa helvetillistä työpaikoilla. Sellaista, minkä monet tietävät, mutta kukaan ei nosta esille. Asiaton käytös ja kiusaaminen työpaikoilla ei ole hävinnyt #MeToo-kampanjan myötä mihinkään. Seksuaalinen häirintä on vain jäävuoren huippu.

Huono ja satuttava kohtelu tarvitsevat loppuakseen loputtoman paljon rohkeita ihmisiä. #MeToo-kampanjan hyöty nousee aivan uudelle tasolle, jos saamme voimaa rohkeudesta, jolla se laitettiin liikkeelle. Kampanja näytti, mihin usko oikeudenmukaisuuteen ja rohkeus tuoda se esille voi johtaa.

Hiljaa pysymiseen on monta syytä. Pelkäät ehkä olevasi väärässä, tunnet syyllisyyttä, huoli omasta työpaikasta saa sopeutumaan, muut eivät tunnu näkevän tilannetta samalla tavalla… On paljon syitä, hyviäkin. Siksi ei ole helppoa olla rohkea.

Edelläkävijyys on kuitenkin korvaamattoma arvokasta, perässähiihtäminen helppoa.

Miksi kannattaa nähdä vaivaa sen eteen, että kohtelisimme toisiamme ihmisinä työelämässäkin? Se lisää hyvinvointia, luottamusta, onnistumisen kokemuksia ja hyväksynnän tunteita. Se auttaa eteenpäin päivittäisessä tekemisessä, synnyttää kannustamisen kulttuuria ja tuo armollisuutta ihmissuhteisiin.

Kirjoitin viikko sitten rohkeudesta Näkökulma-kirjoituksen Aamulehteen. Lue koko teksti: Seksuaalinen häirintä on vain jäävuoren huippu – kaikki huono kohtelu on saatava loppumaan

courage-2050840 

New call-to-action

Blogiaiheet

näytä kaikki aihealueet