Paskemmallakin porukalla pärjää

Olen pitänyt jo vuosia Valmentavan johtamisen koulutuksia ja tyyliini kuuluu herätellä ihmisiä. Tarkoitukseni on saada osallistujat hetkeksi pysähtymään, jolloin voi syntyä oivalluksia. Ja toisena tarkoituksena on herättää esimies ottamaan oman...

Kalle Tarpila
Kalle Tarpila
Julkaistu 15.02.2019

Kasvot

Olen pitänyt jo vuosia Valmentavan johtamisen koulutuksia ja tyyliini kuuluu herätellä ihmisiä. Tarkoitukseni on saada osallistujat hetkeksi pysähtymään, jolloin voi syntyä oivalluksia. Ja toisena tarkoituksena on herättää esimies ottamaan oman vastuunsa tiimistään.

Hyvä lause, jolla voi pysäyttää ja herättää  ihmiset on otsikossa mainittu paskemmallakin porukalla pärjää. Se ei ole oma keksintöni, mutta on vakiintunut käyttööni. Tuon jälkeen porukka hörähtää nauramaan ja naurua seuraa hämmennys: moni jää miettimään, että sanoiko tuo valmentaja meitä tosiaan paskoiksi?

Tästä on hyvä jatkaa.

Voisin toki sanoa saman viestin toisinkin, kuten ”niillä korteilla pelataan jotka on jaettu”. Mutta en sano. Korteilla ja ihmisillä on merkittävä ero. Korteilla ei ole kasvupotentiaalia, mutta ihmisillä on. Jokainen meistä ihmisistä pystyy omassa kontekstissaan ihmeisiin.

Hyvin usein kuulen esimiesten toteavan, että ”resursseja ei ole riittävästi”, ”ei meillä ole tarvittavaa osaamista” tai ”ei ne vaan pysty tähän”. Kuulen myös usein väitteen, että helppoahan se urheiluvalmentajalla on, kun hän pystyy valitsemaan tiimin, mutta tavallisesti esimiehellä ei siihen ole mahdollisuutta. Tai ei ainakaan mahdollisuutta uusia koko tiimiänsä.

Entä jos …. entä jos esimiehenä osaisitkin nostattaa omia ihmisiäsi kohti heidän todellista potentiaaliansa? Entä jos saisit heidän piileviä kykyjään esille? Entä jos jokainen tiimissäsi uskaltaisi yrittää hieman enemmän?

Uskon, että jokainen meistä haluaa tulla kohdelluksi yksilönä, ei korttina tai resurssina. Valmentavan johtamisen periaatteisiin kuuluu toisen henkilön kohtaaminen yksilönä. Ihmisenä, jolla on potentiaalia. Promillenkin parannus päivässä johtaa vuodessa useiden kymmenien prosenttien kasvuun.

Siis kysyn uudestaan: entä jos osaisit kannustaa ja tukea tiimiläisiä yltämään parempaan?  Saattaa heidät matkalle kohti parasta omaa itseä?

Entä jos yksilöllisen johtamisen lisäksi saisit tiimin jäsenet toimimaan hyvin yhdessä, toisia arvostaen ja toisiinsa luottaen, toisten vahvuuksia hyödyntäen? Silloin koko tiimi on matkalla kohti parasta omaa itseään. Tiellä kohti Huippuutta.

Tie huippuuteen lähtee sinusta, hyvä esimies. Ja kun haluat kulkea tällä tiellä ja toivot matkallesi opasta, ota rohkeasti yhteyttä. Meiltä löytyy erinomaisia matkavarusteita ja -kumppaneita.

New call-to-action

Blogiaiheet

näytä kaikki aihealueet