Ketteryyttä arkeen

Ketteryys-sana (agile)  tuli osaksi johtajien puhetta jo vuosia sitten, mutta valitettavasti se on jäänyt monessa yrityksessä vain tietyn joukon, yleensä tietohallinnon, käyttöön. Minulla oli mahdollisuus viime viikolla osallistua asiakkaan...

Sonja Grönlund-Lamminsalo
Sonja Grönlund-Lamminsalo
Julkaistu 13.06.2018

Ketteryys edellyttää yhteistyötä

Ketteryys-sana (agile)  tuli osaksi johtajien puhetta jo vuosia sitten, mutta valitettavasti se on jäänyt monessa yrityksessä vain tietyn joukon, yleensä tietohallinnon, käyttöön. Minulla oli mahdollisuus viime viikolla osallistua asiakkaan järjestämään sisäiseen tilaisuuteen, jonka aiheena oli nimenomaan ketteryys.

Lähdin sen innoittamana miettimään, miten ketteryyttä voisi harjoittaa normaalissa työarjessa. Minulle ketteryys tarkoittaa, että olen valmis muuttamaan työskentelytapaani, jos nykyinen tapa ei tuota haluttuja tuloksia tai työssäoppiminen tulee itselleni näkyvämmäksi kuin ennen. Ketteryys on myös yhdessä tekemistä, asioista sopimista ja tehtyjen asioiden jatkuvaa reflektointia. Tämä mahdollistaa niin toisilta oppimisen kuin myös omien vahvuuksien ja kehittämisalueiden paremman tunnistamisen.

Novetoksessa arvioimme jatkuvasti omaa toimintaa kysyen itseltämme: missä onnistuimme, mitä tekisimme toisin, mitä opimme ja mitä teemme seuraavalla kerralla. Kun tämä reflektointi tehdään heti valmennuksen tai asiakastoteutuksen jälkeen, niin asiat ovat vielä tuoreena mielessä, jopa välillä aivan iholla.

Raskaat ja moniportaiset organisaatiot ovat ketteryydelle myrkkyä. Jos parannusehdotukset menevät asiantuntijalta esimiehelle, sitten tämän esimiehelle ja siitä taas eteenpäin, niin aikajänne on aivan liian pitkä. Into asioiden kehittämiseen hiipuu, kun mahdollinen päätös tulee, jos tulee, joskus pitkänkin ajan kuluttua. Tilanteet, joihin parannusehdotus oli tehty, ovat saattaneet  jo mennä ohi.

Haastankin sinua miettimään, miten voisit ketteröittää ja sujuvoittaa omaa työntekoasi ja miten rohkenisit kokeilemaan herkemmin uusia toimintatapoja omassa työssäsi. Ehkä huomaat, että bonuksena työinto ja -halu ovat lisääntyneet.

New call-to-action

Blogiaiheet

näytä kaikki aihealueet