9 vinkkiä: näin teet strategiastasi toimivan

Toimiiko sinun organisaatiosi strategia käytännössä? Ovatko ihmiset sisäistäneet johdon suunnitelmat ja toteuttavatko he niitä innokkaasti arjen työssään? Liian usein yrityksissä tuntuu käyvän niin, että kunnianhimoiset visiot ja uudet suunnitelmat eivät...

Novetos
Novetos
Julkaistu 16.02.2016

Toimiiko sinun organisaatiosi strategia käytännössä? Ovatko ihmiset sisäistäneet johdon suunnitelmat ja toteuttavatko he niitä innokkaasti arjen työssään? Liian usein yrityksissä tuntuu käyvän niin, että kunnianhimoiset visiot ja uudet suunnitelmat eivät oikein elä arjessa. Entinen meno ja aiemmat toimintatavat sen kun jatkuvat, huolimatta johdon aktiivisista ponnisteluista. Vaarana on, että yrityskulttuuri haukkaa strategian aamupalaksi.

Olen viime kuukausina ollut mukana tekemässä usean organisaation strategiaa. Tämän myötä innostuin pohtimaan, millainen on hyvä strategia ja miten se saadaan toteutumaan käytännössä. Tässä muutama kokemuksiini pohjautuva vinkki:

  1. Asiakas keskiöön! Rakenna strategia, joka varmistaa asiakasonnistumiset. Ilman asiakasta ei ole yritystäkään. Myös julkisilla ja kolmannen sektorin toimijoilla on tarkoituksensa ja kohderyhmä, jota varten ne ovat olemassa.
  2. KISS! Tee strategiasta yksinkertainen ja tiivis. Käytä sanoja, jotka jokainen ymmärtää, ja vältä strategiajargonia. Tuo strategia sanoituksella arkeen, lähelle jokaisen työtä.
  3. Tee strategiasta kunnianhimoinen. Aseta tavoitteet rohkeasti korkealle ja kuitenkin realistisiksi saavuttaa. Unelmia saa ja pitää olla.
  4. Pidä strategian työstövaihe tiiviinä ja tavoitteellisena. Ohjaa työtä jämäkästi. Harkitse, tuoko kuukausien työstäminen todella lisäarvoa, vai olisiko mahdollista tuottaa strategia hyvinkin kevyesti muutamalla työpajalla sekä hyödyntämällä sähköisiä välineitä. Tulevaisuutta kun ei kukaan voi tarkasti ennustaa. Luota tiedon lisäksi intuitioon.
  5. Ota henkilöstö mukaan tekemään strategiaa. Tarjoa jokaiselle työntekijälle mahdollisuus osallistua ja kyseenalaistaa, ja rohkaise heitä siihen. Hiljainen tieto voi tuoda kultahippuja strategiatyöhön. Arvosta erilaisia näkökulmia.
  6. Synkronoi tavoitteet tukemaan strategiaa. Huolehdi siitä, että kaikki tavoitteet vievät kohti strategiaa ja että ne synkronoituvat keskenään. Rakentakaa tavoitteet yhdessä, tiimeissä ja yksiköissä.
  7. Hyvä strategia on innostava. Se innostaa myös muita kuin sen työstämisestä vastannutta johtoa. Rakenna strategiasta sellainen, että myös jokainen työntekijä ymmärtää strategian ja kokee sen merkitykselliseksi työssään jokainen päivä. "Näitä asioita haluan olla tekemässä."
  8. Keskustele strategiasta aktiivisesti ja jatkuvasti. Käytä monipuolisesti eri kanavia. Huolehdi siitä, että jokainen esimies sisäistää strategian ja tavoitteet ja omalla toiminnallaan johtaa niiden toteutumista jokainen päivä. Työntekijänä minun on mahdotonta toteuttaa strategiaa, jos en tiedä, mitä se tarkoittaa käytännössä minun työssäni.
  9. Tee eteneminen näkyväksi. Mieti jo strategian työvaiheessa, miten mittaat sen toteutumista ja miten viestit asioiden etenemisestä. Määritä muutama avainmittari, joita on helppo seurata riittävällä tiheydellä, ja joiden avulla teet strategian etenemisen näkyväksi koko henkilöstölle.

Lisää uudenlaisesta lähestymisestä strategiaan voit lukea vaikkapa teoksesta Toisinajattelua strategisesta johtamisesta (Saku Mantere, Eero Vaara, Kimmo Suominen).

Lisää strategian jalkauttamisesta löydät Päivi Heikinheimon blogista: Selkeä strategia on helppo jalkauttaa.

Kirjoittaja: Päivi Vuorimaa (ent. novetoslainen)

New call-to-action

Blogiaiheet

näytä kaikki aihealueet