Asiantuntijatiimin johtaminen on ihmisten kohtaamista ja kyvykkyyksien johtamista

Asiantuntijapalveluita myydessäsi, sinun täytyy löytää tekijöiden todelliset kyvykkyydet, jotta voit toteuttaa lupaukset ja ylittää ne. Valmiiksi annettu tiimi ei ole aina helpoin johdettava, varsinkaan jos kyseessä on asiantuntijatiimi. Usein...

Sami Sundberg
Sami Sundberg
Julkaistu 08.02.2018

Asiantuntijapalveluita myydessäsi, sinun täytyy löytää tekijöiden todelliset kyvykkyydet, jotta voit toteuttaa lupaukset ja ylittää ne. Valmiiksi annettu tiimi ei ole aina helpoin johdettava, varsinkaan jos kyseessä on asiantuntijatiimi. Usein ajaudutaan luokittelemaan ja valitsemaan asiantuntijoita toimeksiantoihin heidän aiempien toimeksiantojensa perusteella. Tällä historiatiedolla ei kuitenkaan välttämättä ole paljoakaan tekemistä heidän vahvuuksiensa tai potentiaalinsa kanssa, vaan sen kanssa, millaisiin projekteihin he ovat matkan varrella ajautuneet.

Asiantuntijoiden johtamiseen liittyy monia kysymyksiä:
  • Kenellä on kipinä lähteä kehittämään ja tekemään?
  • Mitä saatavaa ja mitä annettavaa itsellä on tiimille?
  • Millaisia tiimejä voi rakentaa?
  • Mitä voin luvata asiakkaalle?
  • Miten ihmeen tekeminen onnistuu?

Kun pohdit tällaisia kysymyksiä, pitää sinun nähdä yli sen, mitä tiimiläiset tekevät juuri sillä hetkellä tai mihin kostuumiin heidät on puettu. Liian helposti luokitellaan ihmisiä aiemman tekemisen perusteella ja unohdetaan heidän piilevät kyvykkyytensä ja todellinen potentiaalinsa. 

"Kun ihminen kerran onnistuu jossain, halutaan hänen onnistuvan jatkossakin juuri siinä." -Ilona Rauhala

Jan Holst vieraili Ilona Rauhalan podcastissä. Noin 30 minuutin keskustelussa Jan kertoo omasta matkastaan asiantuntijoiden johtamisessa sekä konkreettisista kokemuksistaan ja valinnoistaan. Johtajan pitää ensimmäisenä oppia tuntemaan ihmisensä. 

Tämä tarkoittaa usein muutosta mindsetissa: Ihmiset eivät ole resursseja vaan jokainen on oma aito yksilö. Heillä kaikilla on omat intressit, vahvuudet ja voimavarat.

Valmentava-johtaminen-kyvykkyydet-Jan-Holst-Ilona-Rauhala.png

Miten toimia valmentavana esimiehenä

New call-to-action

Blogiaiheet

näytä kaikki aihealueet